آزمایشات جدید نشان داده است که یک فناوری روانکننده مبتنی بر آب جدید که برای کمک به افراد مبتلا به خشکی دهان طراحی شده، بین چهار تا پنج برابر موثرتر از محصولات تجاری موجود است.
به گزارش پایگاه خبری قرطاس و به نقل از اینجینیر، جایگزینی برای بزاق در دانشگاه لیدز ابداع شده است که از نظر آبرسانی به دهان و عملکرد به عنوان روان کننده با بزاق طبیعی قابل مقایسه است.
زیر میکروسکوپ، مولکولهای موجود در این میکروژل بهصورت شبکهای یا اسفنجی ظاهر میشوند و به سطح دهان میچسبند. اطراف میکروژل یک هیدروژل مبتنی بر پلی ساکارید است که آب را به دام میاندازد. به گفته محققان این دانشگاه، این عملکرد دوگانه باعث میشود که دهان برای مدت طولانیتری هیدراته بماند.
پروفسور انوشا سارکار(Anwesha Sarkar)، سرپرست پروژه، در بیانیهای گفت: محکزنی آزمایشگاهی ما نشان میدهد که این ماده اثر طولانیتری خواهد داشت.
مشکل بسیاری از محصولات تجاری موجود این است که آنها فقط برای دورههای کوتاه مدتی موثر هستند، زیرا به سطح دهان متصل نمیشوند، به طوری که افراد مجبورند به طور مکرر از این ماده استفاده کنند، گاهی اوقات در حالی که صحبت میکنند یا در حال غذا خوردن هستند نیز باید از آن استفاده کنند و این بر کیفیت زندگی مردم تاثیر میگذارد.
این میکروژل جدید به دو شکل تولید میشود. یکی از پروتئین لبنیات و دیگری با استفاده از پروتئین سیب زمینی. عملکرد این ماده جدید توسعهیافته در مقایسه با محصولات موجود به دلیل جذب آن است.
این ماده جدید در برابر هشت جایگزین تجاری موجود از بزاق مقایسه شد. این محکزنی در آزمایشگاه روی سطحی شبیه زبان مصنوعی انجام شد و شامل داوطلبان انسانی نبود.
آزمایشها نشان داد که این محصول سطح کمتری از واجذب را دارد و در حالی که در محصولات تجاری موجود، بین ۲۳ تا ۵۸ درصد از روان کننده از بین رفت این رقم برای بزاق مصنوعی، هفت درصد بود و نسخه لبنی آن کمی بهتر از نسخه گیاهی بود.
دکتر اولیویا پابویس(Olivia Pabois)، محقق دانشگاه لیدز و اولین نویسنده این مقاله میگوید: نتایج آزمایش محکزنی اثباتی بر این مفهوم بود که مواد ما احتمالا در شرایط دنیای واقعی موثرتر هستند و میتوانند تا پنج برابر بیشتر از محصولات موجود تسکین دهنده باشند.
نتایج آزمایش نتایج مطلوبی را در سه حوزه کلیدی نشان میدهد. میکروژل ما رطوبت بالایی فراهم میکند، به شدت به سطح دهان میچسبد و روان کننده موثری است و باعث میشود افراد راحتتر غذا بخورند و صحبت کنند.
اگرچه آزمایش این محصول جدید تنها شامل تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی است، محققان بر این باورند که این نتایج در آزمایشهای انسانی نیز تکرار خواهد شد.
خشکی دهان یک بیماری شایع است که از هر ۱۰ نفر یک نفر به آن مبتلا میشود در بین افراد مسن و افرادی که تحت درمان سرطان قرار گرفتهاند یا نیاز به مصرف ترکیبی از داروها دارند شایعتر است.
منبع: ایسنا