باد برای اولین بار به منبع اصلی تولید برق در بریتانیا تبدیل شد

اشتراک گذاری مطلب:

توربین‌های بادی برای اولین بار در بریتانیا برق بیشتری نسبت به گاز تولید کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری قرطاس و به نقل از بی‌بی‌سی، تحقیقات دانشگاه امپریال کالج لندن نشان داده است که در سه ماهه اول سال جاری، یک سوم برق کشور انگلستان از مزارع بادی تامین شده است.

شرکت شبکه ملی نیز تایید کرده است که انگلستان در ماه آوریل شاهد یک دوره‌ی بی‌سابقه از تولید انرژی خورشیدی بوده است.

بریتانیا قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ تولید برق خود را به انتشار صفر خالص کربن برساند.

ایین استافل(Iain Staffell)، محقق انرژی در کالج امپریال و نویسنده اصلی این گزارش، می‌گوید: هنوز موانع زیادی برای دستیابی به یک شبکه عاری از سوخت فسیلی وجود دارد، اما سبقت گرفتن انرژی بادی از گاز برای اولین بار یک نقطه عطف واقعی است.

بخش عمده‌ی انرژی بادی بریتانیا از مزارع بادی فراساحلی تامین می‌شود. نصب توربین‌های بادی جدید در خشکی از سال ۲۰۱۵ در انگلستان ممنوع شده است.

بر اساس قوانین فعلی، شرکت‌ها تنها می‌توانند توربین‌های بادی خشکی را در زمین‌هایی که به‌طور خاص برای توسعه توسط شوراهای محلی در نظر گرفته شده‌اند، قرار دهند. ریشی سوناک(Rishi Sunak) نخست وزیر بریتانیا در ماه دسامبر موافقت کرد که این محدودیت‌ها را برای سرعت بخشیدن به توسعه کاهش دهد.

دانشمندان می‌گویند تغییر از انرژی فسیلی به سوی انرژی تجدیدپذیر برای مهار اثرات تغییرات جوی که در حال حاضر احساس می‌شوند، بسیار اهمیت دارد به خصوص برای بریتانیا، که سال گذشته گرم‌ترین سال خود را تجربه کرد.

صنعت انرژی‌های خورشیدی و بادی در بریتانیا رشد چشمگیری داشته است. در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳، ۴۲ درصد از برق بریتانیا از انرژی‌های تجدیدپذیر و ۳۳ درصد از سوخت‌های فسیلی مانند گاز و زغال سنگ تامین شد.

اما تحقیقات بی‌بی‌سی نشان داده است که میلیاردها پوند پروژه‌های انرژی سبز به دلیل تاخیر در اتصال به شبکه متوقف شده‌اند. برخی از مکان‌های جدید انرژی خورشیدی و بادی به دلیل کمبود ظرفیت در سیستم برق بین ۱۰ تا ۱۵ سال در انتظار اتصال بوده‌اند.

الکتریسیته تنها ۱۸ درصد از کل برق مورد نیاز بریتانیا را تشکیل می‌دهد. تقاضاهای زیادی برای انرژی وجود دارد که برق پاسخگوی آنها نیست، مانند گرم کردن خانه، تولیدات و حمل و نقل. در حال حاضر اکثر خانه‌های بریتانیا از گاز برای گرمایش استفاده می‌کنند و دولت به دنبال این است که خانوارها را به سوی استفاده از به پمپ‌های حرارتی که از برق استفاده می‌کنند، سوق دهد.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *