یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید دستگاه اسکنری شده که با بهره گیری از هوش مصنوعی میتواند جهت انواع کاربردهای تحقیقاتی، تشخیصی و همچنین به عنوان یک میکروسکوپ آنالوگ در آزمایشگاه در بالاترین سطح کیفیت به کار رود.
به گزارش پایگاه خبری قرطاس، این شرکت دانش بنیان، با هدف انجام پروژههای تحقیقاتی مورد نیاز کشور و قطع وابستگی به بیگانه در زمینههای سختافزار، نرمافزار و الکترونیک تاسیس شد و با توسعه و پیشرفت شرکت، بخش های مختلفی نظیر ITS، مکاترونیک و مهندسی پزشکی در آن شکل گرفت.
در بخش ITS یا سیستمهای حمل و نقل هوشمند، متخصصان پردازش تصویر موفق به ساخت سیستم جامع پلاک خوان هوشمند شدند. پس از آن، کار بر روی سایر نیازهای پلیس در حوزه ITS آغاز شد که به ابداع چندین زیرسیستم در این زمینه منجر شد.
در ادامه، این شرکت دانش بنیان سعی کرد با بهره گیری از گروههای تحقیقاتی و نیروهای نخبه به نیازهای کشور در حوزه های نرم افزار، الکترونیک، پردازش تصویر و مکاترونیک پاسخ دهد
برند CELLNAMA، شامل خروجیهای بخش مهندسی پزشکی این شرکت دانش بنیان و نتیجه چهار سال تلاش متخصصان نخبه ایرانی در زمینه هوشمندسازی تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی است.
در حال حاضر تمرکز گروه بر محصولات مرتبط با علوم میکروسکوپی آزمایشگاهی است، محصولاتی سخت افزاری و نرم افزاری که با هدف بالا بردن سطح کیفیت خدمات آزمایشگاهی طراحی و ساخته شدهاند. با در نظر گرفتن نیاز و شرایط جوامع در حال توسعه، گروه CELLNAMA سعی دارد با پایین ترین هزینه، کارآمدی مراکز پزشکی و آزمایشگاهی را بالا برده و همزمان با کم کردن بار کاری متخصصین، به بهبود عملکرد آنها کمک کند.
اسکنر لام میکروسکوپی یا اسلاید اسکنر به سیستمی گفته میشود که قادر است لامهای شیشهای میکروسکوپی را در ورودی دریافت و با انجام تصویربرداری میکروسکوپی دیجیتال از آنها، لامهای مجازی تولید کند.
لام مجازی نیز یک تصویر بزرگ دیجیتالی است که از به هم چسباندن تصاویر کوچک تر به صورت موزاییکی تشکیل میشود. یک اسکنر لام باید قادر به اسکن خودکار انواع نمونه لامهای میکروسکوپی (پاتولوژی، بیولوژی، هماتولوژی، سیتولوژی، پاراسیتولوژی، تاکسیکولوژی، میکروآرایه های بافتی، گیاه شناسی و…) باشد.
به منظور تامین انواع نیازهای تحقیقاتی، تشخیصی و همچنین رفع نیاز به وجود یک میکروسکوپ آنالوگ در آزمایشگاه، یک دستگاه اسکنر لام مناسب باید نقش یک میکروسکوپ موتوردار مجهز شده به دوربین را نیز ایفا کند. دستگاه اسکنر لامCELLNAMA با بهره گیری از هوش مصنوعی منحصربه فرد خود، قادر به رفع نیازهای یادشده در بالاترین سطح کیفیت است.
اسکنر لام با تصویر برداری دیجیتال از لامهای شیشهای در کمترین زمان ممکن (حدود ۱۰ ثانیه)، لامهای مجازی تولید میکند. در واقع لام مجازی یک تصویر بزرگ دیجیتالی است که از به هم چسباندن تصاویر تمام فوکوس کوچکتر تشکیل میشود. اسکنر لام سل نما با استفاده از هوش مصنوعی و پردازش تصویر، تصاویر کوچک تهیه شده از سطح لام را به همدیگر متصل میکند و یک تصویر دیجیتالی با رزولوشن ۱۵ تا ۱۰۰ مگا پیکسل از سطح نمونه تهیه میکند.
سیستم تله پاتولوژی CELLNAMA با توجه به بسترهای ارتباطی موجود در کشورهای درحال توسعه، ابزارها، روش ها و چارچوب های عملی و مطمئنی برای اشتراک گذاری لام های مجازی در اختیار کاربران قرار می دهد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، همچنین امکان به اشتراک گذاری آنلاین نمونه ها از طریق شبکه های محلی (LAN) و شبکه جهانی اینترنت، اشتراک گذاری نمونه ها به صورت آفلاین و از طریق بسترهای سخت افزاری مانند حافظه های جانبی (در صورت نبود اینترنت یا بالا بودن حجم نمونه ها)، امکان به اشتراک گذاری ناحیه ای نمونه ها (جهت حفظ امنیت اطلاعات محرمانه نمونه و افزایش سرعت اشتراک گذاری)، امکان علامت گذاری، انجام اندازه گیری و ثبت نظرات روی نمونه های به اشتراک گذاشته شده و امکان تکمیل روند بررسی و تشخیصی نمونه های پاتولوژی از راه دور از جمله ویژگی ها و امکانات نرم افزار تله پاتولوژی است.
منبع: ایسنا